Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Γιατί η ΠΟΣ δεν δημοσιεύει το εξώδικο που κοινοποίησε στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ;


24 και πλέον ώρες έχουν περάσει απο την πρωτοφανή απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ να κοινοποιήσει εξώδικο σε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και δη στον Πρόεδρο του Σωματείου των μηχανοδηγών. Αν και έχουν
παρέλθει 24 και πλέον ώρες απο την επίδοση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει το εξώδικο, γεγονός που προβληματίζει τους σιδηροδρομικούς, που έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να διαβάζουν τα εξώδικα και τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας.


Φυσικά η κοινοποίηση εξωδίκου απο Ομοσπονδία σε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, συζητείτε ευρέως στον συνδικαλιστικό κόσμο τις τελευταίες ώρες και οι πληροφορίες που ακούγονται  για το θέμα, ΣΙΓΟΥΡΑ θα φέρουν σε δύσκολη θέση αυτούς που επιλέγουν να μεταφέρουν την συνδικαλιστική  αντιπαράθεση στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να καλύψουν την συνδικαλιστική τους ανυπαρξία.
Όπως μάλιστα μαθαίνουμε στην ΠΟΣ έχουν κοινοποιηθεί ενυπόγραφες επιστολές και άλλων μελών του ΔΣ και ενυπόγραφο αίτημα του ίδιου του Προέδρου της ΠΕΠΕ για να δημοσιοποιήσει η Ομοσπονδία το εξώδικο, πράγμα που μέχρι στιγμής αρνείται.

Τυχαία όλα αυτά ;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι συγκεκριμένο.
Η ΠΟΣ επέλεξε αυτόν τον τρόπο αντιπαράθεσης την ώρα που βρίσκεται στην ολοκλήρωση της η υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυτό μόνο ΤΥΧΑΙΟ δεν μπορεί να θεωρηθεί, ενώ την ίδια ώρα ο γραφικός της ΣΥΠΕ - που ξέρει τα πάντα στο παρασκήνιο,αλλά δεν ξέρει για το εξώδικο- κλιμακώνει την επίθεση του με αφορμή το κύκλωμα ...της Τρίπολης, που είναι ΔΗΘΕΝ πρόβλημα καθώς ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί στην Νότια Ελλάδα γνωρίζουν τι συμβαίνει τα τελευταία 8 χρόνια εκεί. 

Είναι προφανές ότι η ΠΟΣ μόνο τυχαία δεν προέβη σε αυτές τις ενέργειες.
Είναι εμφανής ο πανικός της πλειοψηφίας της κυρίως γιατί η ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει τον πήχη ψηλά για αυτήν την Ομοσπονδία.
Και αυτή η Ομοσπονδία έχει αποδείξει ότι μόνο με εξώδικα σε Σωματεία και συνδικαλιστές είναι ικανή να ασχοληθεί πλέον.
Αλλά αφού το κάνει, ας τα δίνει τουλάχιστο στην δημοσιότητα! 
Τι φοβούνται στην Κάνιγγος, εξώδικο στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ έστειλαν, άρα η υπόθεση τους θα είναι δεμένη, τόσα χρόνια "άχτι" τον έχουν!

Μήπως όμως  τελικά ισχύει το  "λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του"; 

To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου