Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση απο Σ.Σ.Β.Ε.

Συναδέλφισσες –οι
     Τις τελευταίες μέρες και κατά τη διάρκεια κρίσιμων εξελίξεων για το μέλλον των σιδηροδρομικών , γινόμαστε μάρτυρες 
πρωτόγνωρων γεγονότων στην διαπραγμάτευση για την υπογραφή Σ.Σ.Ε στον Ο.Σ.Ε.   .  
       Η παράταξη,(ΔΙΚΤΥΟ) που γύρισε την πλάτη στους εργαζόμενους της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ, μη ψηφίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις  που είχε εξαγγείλει η ΠΟΣ, και τα σωματεία της, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε , ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ .
    Μετά την «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ»   στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ,  «σπεύδει να συμβάλει» και στον Ο.Σ.Ε, ακολουθώντας  πρωτόγνωρες πρακτικές για τον σιδηροδρομικό κόσμο.
     Εύλογα ερωτήματα, όμως προκαλεί και η στάση της Διοίκησης  απέναντι στους εργαζόμενους .Θέλουμε να τους τονίσουμε ότι  η Σ.Σ.Ε. αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της διοίκησης και  της Π.Ο.Σ -των σωματείων- μελών της, και όχι μεταξύ της διοίκησης και των παρατάξεων .
     Ο Σ.Σ.Β.Ε  διαχρονικά προσηλωμένος στην περαιτέρω ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας, και υπέρμαχος της ενότητας , καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές – ενέργειες, που μπορεί να αποβούν ολέθριες για τους εργαζόμενους  στο μέλλον.
     Ο Σ.Σ.Β.Ε,  μετά από την Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων,  κατέθεσε στην ΠΟΣ  τις προτάσεις για την ΣΣΕ,- κάτι που προφανώς δεν γνωρίζουν οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ από τα Δ.Σ- και  έχει εξουσιοδοτήσει την Ομοσπονδία να προχωρήσει  στην διαπραγμάτευση της .  
  
 ΤΟ Δ.Σ  Σ.Σ.Β.Ε.
                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου