Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Tροπολογία για την επιστροφή μεταταχθέντων (ΚΑΙ προσωπικό κίνησης) στο Νομοσχέδιο για το Θριάσιο


Μια ΠΟΛΥ σημαντική επιτυχία για την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών (Μέλος του οποίου είναι η ΑΣΚ) αποτελεί η προσθήκη για την επιστροφή του Προσωπικού Κίνησης που μετατάχθηκε με τον 3891 του 2010, σε
εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου!

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  Κ. Χρήστος Σπίρτζης ΤΗΡΗΣΕ την δέσμευση του και ολοκλήρωσε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Νόμου 3891.

3 σχόλια:

  1. ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να γίνονται συνελεύσεις για την υπογραφή της ΣΣΕ και οι συνάδελφοι στην κίνηση να βλέπουν στα μάτια αυτούς που διέλυσαν τον κλάδο το 2010, να προσπαθούν το 2018 να τους πείσουν για τους -κακούς- συνδικαλιστές που γυρίζουν πίσω όσους έδιωξαν το 2010 με την συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια τους.
    Αυτή ΝΑΙ είναι ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει, πως από τους εποπτευόμενους από το Δημόσιο φορείς, επέστρεψαν στην Ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι μεταταχθέντες του 2010? Δηλαδή με αντίστοιχη διάταξη-τροποποίηση θα μπορούσαν και από την ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επιστρέψουν στους φορείς από τους οποίους έφυγαν οι μεταταγέντες του 2010?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά για την επιστροφή των τεχνιτών δεν έκανε τίποτα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Χρήστος Σπίρτζης, άρα δεν ΤΗΡΗΣΕ την δέσμευση του για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Νόμου 3891.
    Θα μπορούσε να δώσει το δικαίωμα επιστροφής σε όλους όσους είχαν το 2011 περισσότερα από 25 χρόνια εργασίας. Και αναφέρω 25 χρόνια γιατί υπήρχε και η κατοχύρωση και όχι για κάποιο άλλο λόγο
    Αν θέλει Υπουργός έστω και τώρα μπορεί να το κάνει.

    Πρώην τεχνίτης Μηχανοστασίου και εργαζόμενος στον Ο.Σ.Ε από το 1981
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή