Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Η ΕΕ εκφράζει επιφυλάξεις για την σιδηροδρομική συγχώνευση των Siemens και Alstom


Οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στείλουν προειδοποίηση στη Siemens και στην Alstom αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους στη σιδηροδρομική αγορά θα πλήξει τον ανταγωνισμό,
ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε πλήρη έρευνα τον Ιούλιο για τη συμφωνία των δύο εταιρειών, θα στείλει γνωστοποίηση αιτιάσεων ή κατηγορητήριο, στο οποίο θα διατυπώνει τις ανησυχίες της σε συγκεκριμένους τομείς, σημείωσε μια πηγή.

Η Κομισιόν είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για πιθανή μείωση του ανταγωνισμού στην προσφορά ορισμένων τύπων τρένων από μια συγχώνευση μονάδων των δύο εταιριών.

Kεντρική επιδίωξη των Siemens και Alstom αποτελεί η δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού πρωταθλητή» στο σιδηρόδρομο, ικανό να ανταγωνιστεί, τόσο την CRRC, όσο και την Bombadier Transportation.

Η εξαγορά υπόκειται υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών κατά του ανταγωνισμού και το κλείσιμό της, εφόσον λάβει το “πράσινο φως”, αναμένεται εντός του α’ εξαμήνου του 2019.

Η συναλλαγή γνωστοποιήθηκε στην Κομισιόν στις 8 Ιουνίου 2018.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου