Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

H DB διερευνά τα αίτια της φωτιάς στο IC3. Eκτός κυκλοφορίας ακόμη 48 συρμοί.

Μια εβδομάδα έχει περάσει απο την φωτιά στο ICE στην περιοχή του  Rhineland-Palatinate και ακόμα όλα τα τρένα δεν έχουν επανέλθει στην κυκλοφορία καθώς η DB θέλει να πραγματοποιηθούν ενδελεχείς έλεγχοι σε αυτά. Πρώτα στην σειρά
IC3 και μετά σε άλλες σειρές τροχαίου υλικού για να μην ξαναυπάρξουν αστοχίες σε αυτό. 
Ο έλεγχος αφορά  και επηρεάζει άμεσα 60 συρμούς που αποσύρονται στα μηχανοστάσια   για να ελεγχθούν εξονυχιστικά  " Απο τον κινητήρα μέχρι την μηχανή του καφέ στο κυλικείο ανάφερε η DB."τις επόμενες 48 ώρες και όπως αποφασίστηκε μετά το συμβάν με την πυρκαγία σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές, ανέφερε ο Διευθυντής επιβατών της DB Berthold Huber. 
Αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί  ο έλεγχος 12 συρμών και απομένουν άλλοι 48.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες γύρω απο την φωτιά της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της  "Bild "  ένας απο τους μετατροπείς "έσπασε" και επειδή η θερμοκρασία του ρυθμίζεται με λάδι, υπήρξε διαρροή και η φωτιά εξαπλώθηκε στο τρένο πολύ γρήγορα.
Η DB θα αναφερθεί στο συμβάν και στα αίτια του, με την ολοκλήρωση της έρευνας. Είναι δεδομένο όμως ότι η φωτικά προήλθε έπειτα απο αστοχία στο τεχνικό μέρος του τρένου.
Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε σε ICE-3 την περασμένη εβδομάδα, 2 βαγόνια κάηκαν ολοσχερώς ενώ 510 επιβάτες αποβιβάστηκαν απο τον συρμό  με κάποιους να υποφέρουν απο μικροκραυματισμούς.
Αυτές τις μέρες η γραμμή στο σημείο του συμβάντος άνοιξε και πάλι - σε μονή κυκλοφορία όμως- και οι επιβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Συμβάντα σε ακυρωτικά μηχανήματα....

Την ίδια ώρα άνδρας στην Γερμανία ΄χτες  έχασε την ζωή του, σε σταθμό έπειτα απο την έκρηξη μηχανήματος πώλησης εισιτηρίων της DB.  Ο ανδρας εντοπίστηκε τραυματισμένος χτες το βράδυ σε σταθμό , απο μηχανοδηγό διερχόμενης αμαξοστοιχίας.Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες που έγινε το συμβάν,ενώ είναι άγνωστο αν υπήρξε προσπάθεια ληστείας του μηχανήματος.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές την περασμένη εβδομάδα υπήρξε άλλη μια έκρηξη σε μηχάνημα πώλησης εισιτηρίων, χωρίς να υπάρξει όμως κάποιο θύμα ενώ τότε είχαν αφαιρεθεί τα χρήματα απο αυτό.

Οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά τα συμβάντα  που έχουν προξενήσει ανησυχία σε εργαζόμενους και επιβατικό κοινό.


Επιμέλεια
 Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου