Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΑ: 24ΩΡΗ απεργία για 14/11/18

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στη συνεδρίαση του ΔΣ 19/10/2018, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της Αθήνας να αντισταθούν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup.
Διεκδικούμε:

– Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να ισχύει άμεσα η επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.
– Κατάργηση του νόμου που επιτρέπει στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και ελεύθερη διαπραγμάτευση για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση της ΠΥΣ 6/12.
– Διάλογο με τα συνδικάτα και όχι αιφνιδιασμούς με τροπολογίες fast-track, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων.
– Την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία και την εργολαβοποίηση της εργασίας. Σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο.
– Καμία άλλη μείωση του αφορολογήτου που οδηγεί αυτομάτως σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
– Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
– Καμία περικοπή στις συντάξεις.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν και να δώσουν δυναμικό παρόν, προστατεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου