Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Επερώτηση απο τον κ. Νικολόπουλο στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την σύμβαση 994/2005

Επερώτηση που κατέθεσε  ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νικολόπουλος, με θέμα:
Θα ασκηθεί αναίρεση κατά της υπ’ αριθμό 1314/2018  Απόφασης του Τμήματος «Μείζονος— Επταμελούς Σύνθεσης» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και
γιατί η «Ομάδα Ελέγχου» του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθυστερεί υπέρμετρα τον έλεγχο της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005 του ΟΣΕ;

Με την υπ’ αρ. πρ. 763/47/16-08-2018   Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε. σας υποβάλαμε τα υπ’ αριθμό 20, 24, 25, 26 και 27 ερωτήματα. 
Με το υπ’ αρ. πρ. 572/06 - 09 – 2018 έγγραφό σας απαντήσατε στα υπ’ αριθμό  24, 25 και 26 ερωτήματα, παραπέμποντάς μας στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και διευκρινίζοντας «ότι αιτιάσεις που άπτονται της δικαιοδοτικής κρίσης εισαγγελικών/ανακριτικών αρχών δεν οδηγούν σε έλεγχο από όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά ελέγχονται από ιεραρχικώς ανώτερα όργανα της δικαιοσύνης». 
Εμείς όμως, κύριε υπουργέ, δεν θέλαμε σε καμιά περίπτωση να αμφισβητήσουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά σας θέσαμε τα παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να σας καταδείξουμε πού πάσχουν οι αποφάσεις των δικαστών του VI Τμήματος και του Τμήματος «Μείζονος— Επταμελούς Σύνθεσης» του Ελεγκτικού Συνεδρίου(Ε.Σ.), έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε στο ερώτημα υπ’ αριθμό 27, με το οποίο σας ρωτούσαμε, αν εσείς ως αρμόδιος υπουργός ή η Γενική Επίτροπος Επικρατείας του Ε.Σ, που έχετε το δικαίωμα σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 87 του N. 4129/2013 ( Κύρωση του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο), θα ασκήσετε αναίρεση κατά της υπ’ αριθμό  Απόφασης 1314/2018 του Τμήματος «Μείζονος— Επταμελούς Σύνθεσης» του Ελεγκτικού Συνεδρίου(Ε.Σ.), η οποία είναι κατά τη γνώμη μας, σύμφωνα με όσα σας εκθέσαμε στην παραπάνω Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε., προφανώς εσφαλμένη και έδωσε οριστικά το πράσινο φως για την υπογραφή της της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου «Ανάταξη και αναβάθμιση του  συστήματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα -   Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας».
Στο παραπάνω υπ’ αριθμό 27 ερώτημά μας, κύριε υπουργέ, δεν απαντήσατε και ελπίζουμε αυτό να έγινε εκ παραδρομής κι όχι από πρόθεση.
Με την ίδια παραπάνω Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε. σας ρωτούσαμε με το υπ’ αριθμό 20 ερώτημά μας:
 «  20) Έχει εκδόσει την «έκθεση ελέγχου», δεδομένου ότι έληξε προ πολλού η σχετική προθεσμία που δόθηκε  από την Πρόεδρο του Ε.Σ., η «Ομάδα Ελέγχου» του Ε.Σ., η οποία  όπως ενημερώθηκα από τον αρμόδιο υπουργό,  συγκροτήθηκε, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 72707/3-11-2015 έγγραφο της Προέδρου του Ε.Σ. κ. Ανδρονίκης Θεοτοκάτου, για να διερευνήσει όσα κατήγγειλα ότι συνέβησαν  στο Ε.Σ. κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005;»
Απαντώντας στο ερώτημά μας αυτό, με το υπ’ αρ. πρ. 572α/26 - 09 – 2018 έγγραφό σας μας γνωρίσατε, ότι:
Σύμφωνα με το - από 20.09.2018 - Ενημερωτικό Σημείωμα της 3ης Γενικής Συντονίστριας Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου: «ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε η έκθεση επί των συμβάσεων 535/2006 και 535- 1/2011 της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε, ενώ ο έλεγχος της σύμβασης 994/2005, ο οποίος διενεργείται από την ίδια ομάδα ελέγχου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».
Όμως, κύριε υπουργέ, όπως σας υπογραμμίσαμε και στην παραπάνω Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε. η προθεσμία που είχε θέσει η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην εν λόγω «Ομάδα Ελέγχου» έληξε προ πολλού και δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που καθυστερεί ο έλεγχος της αμαρτωλής αυτής σύμβασης, η υπογραφή της οποίας οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με κακουργηματικές κατηγορίες, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του ΟΣΕ, αλλά και τους εκπροσώπους των «εθνικών εργολάβων»(η δίκη άρχισε στις 21/9/2018).
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1) Γιατί καθυστερεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο της αμαρτωλής σύμβασης 994/2005 του ΟΣΕ, δεδομένου ότι η προθεσμία που είχε θέσει η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην «Ομάδα Ελέγχου» του Ε.Σ. έληξε, σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. 871/8-2-2017 έγγραφό σας, από  τις 30/5/2017, μετά από παράταση μάλιστα της αρχικώς δοθείσας προθεσμίας; Μήπως, επιχειρείται συγκάλυψη προφανών ευθυνών;
-Να μας δοθεί: α) η παραπάνω «έκθεση ελέγχου» στην περίπτωση που έχει εν τω μεταξύ εκδοθεί β) το - από 20.09.2018 - Ενημερωτικό Σημείωμα της 3ης Γενικής Συντονίστριας Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναφέρεται στην υπ’ αρ. πρ. 572α/26 - 09 – 2018 απάντησή σας και γ) η «έκθεση ελέγχου» επί των συμβάσεων 535/2006 και 535- 1/2011 της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. 
2) Θα ασκήσετε, εσείς ως αρμόδιος υπουργός ή η Γενική Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έχετε το δικαίωμα σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 87 του N. 4129/2013 ( Κύρωση του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο), αναίρεση κατά της υπ’ αριθμό 1314/2018 Απόφασης του Τμήματος «Μείζονος- Επταμελούς Σύνθεσης» του Ελεγκτικού Συνεδρίου(Ε.Σ.), η οποία είναι κατά τη γνώμη μας, σύμφωνα με όσα σας εκθέσαμε στην παραπάνω Ερώτησή μας & Α.Κ.Ε., προφανώς εσφαλμένη και έδωσε οριστικά το πράσινο φως για την υπογραφή της της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου «Ανάταξη και αναβάθμιση του  συστήματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα -   Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας»;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Κοινοποίηση: Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ.Γ. κατά της Διαφθοράς, Οικονομικούς Εισαγγελείς, Εισαγγελέα  Εγκλημάτων Διαφθοράς, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Γενική Επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου