Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Έκθεση ΓΣΕΕ: 7 στους 10 Έλληνες παίρνουν μισθό κάτω από 1.000 ευρώ


Αργή αλλά σταθερή βελτίωση στην αγορά εργασίας καταγράφεται στην ενδιάμεση έκθεση της ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα στοιχεία
της έκθεσης, η ελληνική οικονομία εμφανίζεται εύθραυστη και ευάλωτη στις κερδοσκοπικές πρακτικές των χρηματοπιστωτικών αγορών.


Η ελληνική οικονομία φαίνεται να έχει εξέλθει από τη φάση στασιμότητας στην οποία βρισκόταν τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει η ενδιάμεση έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ, σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας, διαπιστώνεται αργή αλλά σταθερή βελτίωση.
Όπως επισημαίνεται, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης ανεργίας κάτω από το 10% στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Ωστόσο, η ανεργία θα ήταν υψηλότερη αν δεν υπήρχε η ένταση της μετανάστευσης.

Στην έκθεση καταγράφεται και έκρηξη της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Αναφορικά με τους μισθούς, 7 στους 10 μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα έχουν αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, ενώ 1 στους 10 έχει αποδοχές κάτω από 450 ευρώ.

Τα υπερπλεονάσματα είναι η νέα ονομασία της λιτότητας, σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου