Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Πάτρα ως τον Πύργο σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ευρεία σύσκεψη με ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ
Η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα – Πύργος, ο προαστιακός Πάτρα -Αχαγιά και το θεματικό τρένο Κατάκολο - Πύργος – Αρχαίο Ολυμπία βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε
χτες Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στα γραφεία του ΟΣΕ, στην Αθήνα, μετά από σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
«Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουμε στις προτεραιότητές μας ψηλά τη λειτουργία του τρένου. Για το λόγο αυτό, έχουμε συμπεριλάβει στα σχέδιά μας συγκεκριμένες διαδρομές και έχουμε, επίσης, εντάξει στο πρόγραμμά μας πόρους για την υλοποίησή τους. Ο προαστιακός μέχρι την Κάτω Αχαΐα, η επαναλειτουργία της θεματικής σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία και η σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο αποτελούν για εμάς σημαντικά έργα, απαραίτητα για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα, για τα έργα αυτά συζητήθηκε και συμφωνήθηκε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές:

Επαναλειτουργία σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο

Ο ΟΣΕ υλοποιεί τις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο. Στις μελέτες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προβλέψει τα μισά στο πρόγραμμά της, ενώ το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να διασφαλιστεί από πόρους ευρωπαϊκούς συναρμόδιων Υπουργείων. Για το σκοπό αυτό, ο περιφερειάρχης έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία.

Η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής

Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Έτοιμες οι προτάσεις να κατατεθούν

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εκδώσει Πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Πρόκειται δε, για ένα έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.
Όπως συμφωνήθηκε σήμερα, θα κατατεθούν τρεις προτάσεις. Η πρώτη, θα υποβληθεί από τον ΟΣΕ μέχρι 15 Νοεμβρίου 2018 και αφορά την ανακαίνιση – εκσυγχρονισμό των γραμμών και την ασφάλεια του δικτύου. Η δεύτερη θα υποβληθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και αφορά την ανακατασκευή σταθμών. Τέλος, η τρίτη αφορά το οπτικοακουστικό, πληροφοριακό υλικό και θα υποβληθεί επίσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, άμεσα. Προβλέπονται ανακατασκευές στη σιδηροδρομική υποδομή (γραμμή και αφύλακτες διαβάσεις), στην ανακατασκευή κτιρίων του Σταθμού Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο και στον σταθμό της Ολυμπίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Προαστιακός Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019. Έχει ήδη
ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων. Μάλιστα, σε κάθε στάση προβλέπεται η διαμόρφωση αποβάθρας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κεκλιμένων διαδρόμων πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, της τοποθέτησης στεγάστρων, εξοπλισμού καθώς και ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, θα εγκατασταθούν νέα αυτόματα συστήματα ισόπεδων διαβάσεων και θα αποκατασταθεί η λειτουργία των σημερινών.
Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση, εντός του επόμενου διμήνου για την αναβάθμιση τεσσάρων σταθμών και ειδικότερα για τους σταθμούς Αγίου Ανδρέα, Μιντιλογλίου, Καμινίων και Κάτω Αχαΐας. Το συγκεκριμένο αίτημα είχε κατατεθεί από τον Περιφερειάρχης Απόστολο Κατσιφάρα προς τον ΟΣΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο έργο.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, ο Γενικός Διευθυντής ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Θανάσης Σχίζας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείριση Επιχειρησιακού
Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, το στέλεχος της ΕΥΔ/ΕΠ Γλυκερία Κατηφόρη και ο Ειδικός συνεργάτης του Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ευάγγελος Καραχάλιος.

www.tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου