Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση από Ενωμένη Κίνηση για την ΣΣΕ

Ανακοίνωση της Ενωμένης Κίνησης (δραστηριοποιείται στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Διαβάζουμε :
Συνάδελφοι, 
Η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΕΠ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρέχει να προλάβει να

ψηφίσει τη Σ.Σ.Ε. που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της εργοδοσίας. Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα κατακτούν οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από καλά οργανωμένους κλιμακούμενους ταξικούς αγώνες και με πλαίσιο αιτημάτων, που τους πάει ένα βήμα μπροστά και όχι στην κατεύθυνση του συμβιβασμού που μας οδηγεί η εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΕΠ/ΤΡ.

​Καμία συνέλευση και ενημέρωση δεν έχει γίνει όλο αυτό τον καιρό της διαπραγμάτευσης. Το προσωπικό βρίσκεται σε πλήρη άγνοια. Έπρεπε η Σ.Σ.Ε να έχει γίνει υπόθεση των εργαζομένων. Όμως ήθελαν τους εργαζόμενους θεατές. Εξώδικα και αποφάσεις της πλειοψηφίας ποτέ δεν πήραν τον δρόμο τους και ανεστάλησαν κατά πως ήθελε κάθε φορά η διοίκηση. Δεν τηρούν ούτε τις δικές τους προτάσεις και αποφάσεις. Απομονώστε τους συνάδελφοι και μην τους δείχνετε πλέον καμία εμπιστοσύνη. Είναι πιστοί στις επιλογές της διοίκησης και κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.

​Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν συμφωνεί με το κείμενο της Σ.Σ.Ε. που κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καταργεί θεσμικά που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

​ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με το άρθρο 1 που περιγράφει ειδικότητες και καθήκοντα, αποδυναμώνει τον κλάδο κίνησης και καταργεί τον προϊστάμενο αμαξ. Αυτό είναι θέμα οργανογράμματος – βαθμολογίου- καθηκοντολογίου.

​ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με το άρθρο 2 που κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους σε λιγότερο και περισσότερο παραγωγικούς. Δυστυχώς υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. από την κίνηση που στηρίζουν την άποψη πως ο μηχανοδηγός είναι πιο απαραίτητος και παραγωγικός και πρέπει να αμείβεται καλύτερα απ την κίνηση και τους διοικητικούς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ένα μισθολόγιο για όλους τους εργαζόμενους με αλλαγή κλιμακίων κάθε 2 ή 3 το πολύ χρόνια.

​ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με το άρθρο 6 παράγραφος 4, που καταργεί επί της ουσίας την εργατική νομοθεσία όσον αφορά τον χρόνο εργασίας. Είναι απαγορευτικό Σ.Σ.Ε να περιλαμβάνει διευθέτηση χρόνου εργασίας ανατρέποντας την εργατική νομοθεσία. Στην ανακοίνωση του το σωματείο έλεγε να γίνουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις για την Σ.Σ.Ε που ξαφνικά έγινε συγκεντρώσεις ψηφοφορίας. 

​Ο εκπρόσωπος της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ πρότεινε στη συγκέντρωση της Πάτρας, αφού θέλουν ψηφοφορίες να προγραμματίσουν γενικές συνελεύσεις, στήσιμο κάλπης σε όλες τις έδρες να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι. Αυτό που γίνεται δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Η απάντηση ήταν ότι δεν προλαβαίνουμε. Βιάζονται να υπογράψουν για να πάρουν τα εύσημα απ την εργοδοσία.

​ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ αυτούς που αλλάζουν κόμματα και παρατάξεις σαν τα πουκάμισα για τις τραμπούκικες επιθέσεις τους σε μέλη της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Ευθύνες για την υποβάθμιση του κλάδου της κίνησης να ζητήσουν από 

τις παρατάξεις που στήριζαν μέχρι χθες ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ήταν πλειοψηφία στο σωματείο.

Σήμερα στηρίζουν ΑΣΚ και ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ, δηλαδή μία από τα ίδια. 

​Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ θα λέει τις απόψεις της και κανείς χθεσινός ΠΑΣΚΙΤΗΣ, σημερινός ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ή χθεσινός ΔΑΚΙΤΗΣ σημερινός ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ δεν θα τη φιμώσει. 

Συνάδελφοι, σας καλούμε να σταθείτε απέναντι σ αυτή τη μικρή εργοδοτική πλειοψηφία και να μην συναινέσετε στη ψήφιση αυτής της συλλογικής σύμβασης που μόνο οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

1 σχόλιο: