Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Kαι πάλι,ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις ΚΟΜΠΙΝΕΣ ο Π.Τερζόγλου

Συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη των συναδέλφων ο Π.Τερζόγλου και σε μια πολιτικο-συνδικαλιστική ανακοίνωση δεν δίνει απάντηση για τις ΚΟΜΠΙΝΕΣ που επί λέξη κατήγγειλε και η ΠΟΣ του ζήτησε τον λόγο. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Έλαβα σήμερα σχετική επιστολή σας και με χαρά σας απαντώ άμεσα,
όπως μου ζητήσατε. Πριν οτιδήποτε θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι
σωστά αναφέρετε ότι εγώ «υπηρέτησα την ΠΟΣ» και όχι εκείνη εμένα, όπως επιδιώκουν οι σημερινοί συκοφάντες της. Να τη χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους μικροπροσωπικούς σκοπούς και επιδιώξεις.

Μία πρόσφατη ανάρτηση μου χρησιμοποιείται με στόχο, αφενός μεν να ταυτιστώ με όλους εκείνους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να απευθύνουν ανυπόστατες κατηγορίες στο δευτεροβάθμιο όργανο των σιδηροδρομικών και αφετέρου, να ελαφρύνει η δική τους θέση η οποία έχει γίνει πολύ δυσχερής από την αδυναμία τους να αποδείξουν τις καταγγελίες για απάτη που απηύθυναν στο Προεδρείο της ΠΟΣ.

Πράγματι η ανάρτηση μου (τη δημοσιεύω παρακάτω) έκρυβε σκοπιμότητες.
Η πρώτη σκοπιμότητα ήταν να στηλιτεύσει (με το δικό μου ύφος) την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το Δίκτυο Σιδηροδρομικών, να μηδενίσουν την παρουσία της ΠΟΣ μέχρι να καταφέρουν να την ελέγξουν εκλογικίστικα. Ήδη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ΣΣΕ υπογράφεται από τα 2 σωματεία που ελέγχουν με τη συμπαράσταση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ της Ν.Δ., γεγονός απαράδεκτο από συνδικαλιστική και εργατική άποψη.
Στην ΕΕΣΣΤΥ την οποία εγκατέλειψαν μετά το ξεπούλημα της, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να μην υπογραφεί ΣΣΕ από την ΠΟΣ. Ο στόχος τους ήταν η ΣΣΕ να μείνει στα χέρια των νέων αφεντικών, δηλαδή στα δικά τους.

Στο ΟΣΕ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γι αυτούς αλλά η κατάντια τους δεν έχει πλέον όρια. Είχα προβλέψει ότι το επίδομα ελιγμών που έκοψε η Διοίκηση του ΟΣΕ στη διαπραγμάτευση με την ΠΟΣ, παρουσία παρατηρητή του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Δικτύου Σιδηροδρομικών, θα το δώσει στο σωματείο των Σταθμαρχών το οποίο ελέγχουν. Πράγμα που έγινε. Αυτά άλλωστε σχεδίασαν αγκαλιά στη ΔΕΘ.
Όσο δεν ελέγχουν την ΠΟΣ, θα προσπαθούν σε συνεργασία με τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ο Γιώργος στην ΕΕΣΣΤΥ δεν τους κάνει τα χατίρια), να την σαμποτάρουν. Αν καταφέρουν και την ελέγξουν εκλογικίστικα, τότε θα ξεδιπλώσουν όλο το ταλέντο και τα μαθήματα που έχουν πάρει στο παρασκήνιο που λειτουργούν τόσα χρόνια. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, ο εκβιασμός, η λασπολογία θα αποκτήσουν θεσμικό χαρακτήρα.

Η δεύτερη σκοπιμότητα αφορούσε αυτούς. Στην προσπάθεια τους να διαλύσουν το όποιο σ.κ. έχει απομείνει και δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ότι οι εργαζόμενοι και ο σιδηρόδρομος περνούν τη χειρότερη φάση της ζωής τους, έφτασαν στο σημείο να κάνουν κάτι που δεν το έχει κάνει κανείς άλλος στη μακριά διαδρομή της ΠΟΣ.

Παρότι στην ιστορία του σ.κ. έχουν καταγραφεί σκληρές παραταξιακές συγκρούσεις, ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε να λασπολογήσει δημόσια με τα οικονομικά της ΠΟΣ και με την ηθική των συναδέλφων. Το έκαναν όμως και αυτό. Και ανέλαβε να το κάνει ο χειρότερος τους, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, καμία συνείδηση, όταν κατηγόρησε το Προεδρείο της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ) για οικονομική απάτη. Όταν «αποκάλυψε» ότι, άλλα ποσά γράφουν στα παραστατικά και άλλα ποσά δίνουν σε συγγενείς τους!

Το θράσος και η κενότητα του ανδρός φάνηκε ακόμη περισσότερο όταν αρνήθηκε να απαντήσει στο εξώδικο που του έστειλε η ΠΟΣ, καταθέτοντας τις αποδείξεις της απάτης που διαθέτει αν διαθέτει κάτι τέτοιο.
Κάνει απάτες ή κομπίνες ή λαμογιές ή όπως θέλετε πέστε τις, κατά το Δίκτυο Σιδηροδρομικών και το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Προεδρείο της ΠΟΣ και τους υπενθύμισα ότι σε ότι με αφορά, δεν θα αφήσω να ξεχαστεί η αθλιότητα τους.

Εν κατακλείδι, το σχόλιο μου είχε ως στόχο να «τρολάρει» τους συκοφάντες, να τους γελοιοποιήσει και να τους αναγκάσει να βγουν από την τρύπα στην οποία είχαν χωθεί αμέσως μετά τη συκοφαντία τους, στόχος που νομίζω επετεύχθη. Οι «απάτες» (όταν είναι υπαρκτές) και πολύ περισσότερο όταν αφορούν συνδικαλιστικά όργανα, κατατίθενται με στοιχεία στον εισαγγελέα και στους εργαζόμενους. Αυτό θα έκανα εάν είχα διαπιστώσει κάποια απάτη, όπως έκανα το 2010 όταν κατέθεσα μήνυση μαζί με τον τότε Πρόεδρο της ΠΟΣ συνάδελφο Κιουτσούκη για τις απάτες με τα σιδηροδρομικά έργα. Όταν είναι ανύπαρκτες γίνονται μέσο λασπολόγησης και μικροπολιτικής.

Θεώρησα υποχρέωση μου να σας υποβάλλω αυτό το σημείωμα όχι για να απολογηθώ για τα γραφόμενα μου. Για όσα γράφω και πράττω, έχω μάθει να μην κρύβομαι και να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.
Παρά τις διαφωνίες μου για τη λειτουργία της ΠΟΣ και για την ανοχή που έχετε δείξει σε εκφυλιστικά φαινόμενα και πρόσωπα, δεν θα επιτρέψω να με χρησιμοποιήσουν ως Δούρειο ίππο στα σχέδια τους.
Παραμένω στη διάθεση σας.
Αθήνα 22/10/2018

Συναδελφικά
Παναγιώτης Τερζόγλου
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Όταν καταγγέλεις ΚΟΜΠΙΝΕΣ  οφείλεις να αναφέρεις αν αυτές έχουν γίνει ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Δεν υπονοείς ότι υπάρχουν απάτες "υπαρκτές" και μη "υπαρκτές".
Οι πολιτικοσυνδικαλιστικές αναλύσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν σιδηροδρομικό.
Αντίθετα ενδιαφέρει τους σιδηροδρομικούς η "ευγένεια" της ΠΟΣ απέναντι σε κάποιον που καταγγέλει ΚΟΜΠΙΝΕΣ εντός αυτής.
Διαβάζουμε την επιστολή της ΠΟΣ > 

Συνάδελφε,



Στις 19 Οκτωβρίου 2018 στην ανάρτηση στο Facebook της Π.Ο.Σ. «2η ανακοίνωση της ΠΕΣΟΣΕ», προσθέσατε σχόλιο το οποίο αναφέρει: «Άρα; Εσείς της ΠΟΣ τι ρόλο έχετε; Μόνο κομπίνες να κάνετε; Κλείστε το».

Κατόπιν τούτου, καλείσαι να αιτιολογήσεις το συγκεκριμένο σχόλιο και να αποδείξεις αυτά τα οποία αναφέρεις για την Π.Ο.Σ. την οποία υπηρέτησες για πολλά χρόνια και μάλιστα από θέσεις του Προεδρείου της.

Ο Πρόεδρος   Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ
Μόνο λουλούδια δεν έστειλε η πλειοψηφία της ΠΟΣ,  σε συνδικαλιστή που "υπηρέτησε" την ΠΟΣ και καταγγέλει ΚΟΜΠΙΝΕΣ.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές. Δέχεται η ΠΟΣ την επιστολή του Τερζόγλου ως απάντηση στην καταγγελία του για ΚΟΜΠΙΝΕΣ;
Γιατί αν την δεχτεί, αυτό πολύ απλά θα σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να καταγγέλει ΚΟΜΠΙΝΕΣ εντός της ΠΟΣ και στην συνέχεια να στέλνει ένα κείμενο γεμάτο πολιτικοσυνδικαλιστικές αρλούμπες για να διαφημίσει την συνδικαλιστική του ανυπαρξία!
Υ.Γ. Γελάμε ακόμα με την επιστολή του Τερζόγλου, αλλά δεν έχουμε διάθεση να ασχοληθούμε άλλο με αποτυχημένους συνδικαλιστές. Οι σιδηροδρομικοί τον έστειλαν σπίτι του με την ψήφο τους, το 2016 και έκτοτε αναλώνεται σε ανακύκλωση του καημού του.
Τέτοιο πάθος με την ανακύκλωση που έψαχνε μέχρι και τα σκουπίδια στους μπλέ κάδους του 7ου, όπως ο ίδιος έχει δημόσια παραδεχτεί. 
Υ.Γ. 2 Η ΠΟΣ οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί ο Τερζόγλου όταν γράφει για συγγενείς στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου