Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ν. Ηλιόπουλος: Τα Χριστούγεννα νομοθετούμε και από την έναρξη του 2019 η αύξηση στον κατώτατο μισθό (βίντεο)

Τον οδικό χάρτη υλοποίησης της αύξησης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος. Ανέφερε, ότι
η διαδικασία είναι αυστηρά προσδιορισμένη και ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για το που μπορεί να φτάσει η αύξηση, ενώ οι ενδιαφερόμενες πλευρές καταθέτουν τις προτάσεις τους. Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση "θα νομοθετήσει και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2019". Αυτό που ξεκαθάρισε, είναι ότι στην εφαρμογή του μέτρου "δεν πρόκειται να υπάρξουν ηλικιακές διακρίσεις κάτι που ίσχυσε στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού το 2012".


Ανέφερε την σημασία της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων στους χώρους εργασίας και έφερε ως παράδειγμα τους ξενοδοχοϋπάλληλους, όπου με την εφαρμογή του μέτρου, 112.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στον συγκεκριμένο χώρο θα δουν διαφορά στις μισθολογικές τους απολαβές. Για παράδειγμα, ένας ανειδίκευτος, όπου αμειβόταν με 512 ευρώ το μήνα, τώρα, με την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, θα αμείβεται με 770 €/μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ηλιόπουλος, με βάση τον κατώτατο μισθό αμείβεται το 10% των εργαζομένων, ενώ το μείγμα πλήρους, έναντι μερικής απασχόλησης, σήμερα, βρίσκεται στην σχέση 70-30.

Ανακοίνωσε, ότι "σε ένα μήνα θα προκηρυχθούν προγράμματα απασχόλησης για 5500 νέους επιστήμονες στο δημόσιο τομέα", καθώς και "ο πρώτος κύκλος του προγράμματος για τους 10.000 νέους επιστήμονες στον τομέα της αγροτοδιατροφης, στον τομέα της μεταποίησης, στην βιομηχανία και στις νέες τεχνολογίες".

Απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη, τόνισε, ότι η περιοχή της δυτικής Μακεδονίας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και ότι από το 2015 έως σήμερα έχουν ωφεληθεί από προγράμματα ενίσχυσης, ή κατάρτισης, 4189 άνεργοι. Επεσήμανε, ότι σήμερα με έναν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ, "τρέχουν" δράσεις και προγράμματα 6,7 εκ. και οι συνολικά ωφελούμενοι από την κοινωφελή εργασία η κατάρτιση στην περιοχή 2783 πολίτες.

"Δικαίωμα στην εργασία αλλά και εργασία με δικαιώματα είναι μια σημαντική μάχη που την δώσαμε σε τρία επίπεδα και από το μπορώ να συμπεράνω αυτή η μάχη έχει φέρει αποτέλεσμα", κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος, θυμίζοντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά του κατωτάτου μισθού και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Με αφορμή την συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων από το συνδικάτο "Εργατική Αλληλεγγύη", όπου του ζήτησαν να επισπευστούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μέλους της οικογένειας εργαζόμενου σε εργολάβο της ΔΕΗ που έχασε πριν από 14 μήνες τη ζωή του, ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν, για πρώτη φορά, προσλήψεις νέων επιθεωρητών στην Υγεία και την Ασφάλεια, μετά από 18 χρόνια (οι τελευταίες προσλήψεις αντίστοιχων ειδικοτήτων είχαν γίνει το 2000) ελπίζοντας ότι θα συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ο υφυπουργός Εργασίας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη συναντήθηκε με αντιπροσωπία των εργαζομένων στα πρώην καταστήματα Καρυπίδη, ενώ είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου