Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

EAK : Το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Ν Σμύρνη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των πολιτών.

Την ώρα που η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και τα εργασιακά δικαιώματα λεηλατούνται, γινόμαστε μάρτυρες επαναλαμβανόμενων περιστατικών απρόκλητης αστυνομικής βίας, που μόνο οργή και θλίψη προκαλούν.

Είναι ολοφάνερη η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες και το Εθνικό σύστημα Υγείας έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Επίσης, δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε η απογοήτευση, ούτε και η σύγχυση γύρω από το άνοιγμα ή όχι των δραστηριοτήτων, που συνεχώς παίρνει αναβολή. Για αυτό το λόγο έχει επιλεγεί συνειδητά η χρήση αστυνομικής βίας με στόχο τον περιορισμό των αντιδράσεων και ταυτόχρονα ένα μπαράζ επικοινωνιακής παραπληροφόρησης, μέσω των ΜΜΕ, με στόχο την πόλωση της κοινωνίας. 

Καλούμε τη ΓΣΕΕ να καταδικάσει την επέκταση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, οι οποίοι ξυπνούν μνήμες από εποχές που όλοι θεωρούμε ότι ανήκουν στο παρελθόν. 

Κάθε προσχηματική επίδειξη ισχύος από πλευράς του κράτους, προκαλεί εύλογα ερωτήματα στους πολίτες και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση.

Το αίσθημα της ασφάλειας ΔΕΝ απειλείται από την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ΟΥΤΕ εμπεδώνεται με την καταχρηστική άσκηση αστυνομικής βίας.


1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να τρομάξουν οι νυκοκυραίοι, οι εαυτούληδες, οι ισαποστάκηδες. Οι φιλήσυχοι πολίτες, οι κυρ-Παντελήδες. Να κάτσουν στο σπίτι τους και να αφήσουν τους "άριστους" να κάνουν ότι θέλουν. Όποιος διαμαρτυρηθεί θα τρώει ξύλο, θα φορτώνεται όλο τον Ποινικό Κώδικα, θα μπλέκει με τη ΓΑΔΑ και τα Δικαστήρια μέχρι να ανανήψει. Αστυνομία παντού, ειδικοί φρουροί, ειδικές δυνάμεις ολούθε. Στους δρόμους, στις πλατείες στα Πανεπιστήμια, όπου μπορεί να υπάρξει ελεύθερη σκέψη. Οι ρουφιάνοι και οι θαυμαστές του Παπαδόπουλου και του Παττακού έπιασαν δουλειά. Όσοι αντιδρούν είναι αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, Εξαρχειώτες, άθεοι, κομμουνιστές, συνοδοιπόροι, μιάσματα, οπισθοδρομικοί, γραφικοί βίγκαν οικολόγοι, εχθροί των επενδύσεων, αρνητές της ανάπτυξης. Το έργο το έχουν ξαναπαίξει όλα τα μετεμφυλιακά χρόνια. Το προσπάθησαν και επί Σαμαρά. Το κατάφεραν με την συστηματική προπαγάνδα. Το Κράτος είναι λάφυρο, το Κράτος είναι δικό μας, το Κράτος είμαστε εμείς!
    Στήνουν το νέο παρακράτος με αφιονισμένους ένστολους χρυσαυγίτες που κάνουν ότι θέλουν γιατί τέτοιες εντολές έχουν. Καλώς μπούκαραν στο σπίτι του Ινδαρέ, στην πολυκατοικία στα Σεπόλια, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Όποιος κάθεται φρόνιμα και κοιτάει τη δουλειά του δεν κινδυνεύει. Όποιος αντιστέκεται θα "αξιολογείται", θα απολύεται, θα στέλνεται για σωφρονισμό, θα πέφτει σε ζαρντινιέρες, θα τρώει αδέσποτες και δεσποζόμενες. Θα ανοίξουν πάλι τη Γυάρο και τη Μακρόνησο; Έχουν ξεραθεί τα λουλουδάκια στα εξωτικά κέντρα ανάνηψης και σωφρονισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή