Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”.


Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ.


Αν η σύσταση ενός νέου επιχειρησιακού Σωματείου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΣΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε δημιουργήσει
πραγματικά έντονο “προβληματισμό” στο απολύτως ελεγχόμενο σωματείο της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην –αρχικά διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ– Διοίκηση, η ανακοίνωση για την υλοποίηση των αρχαιρεσιών του προκάλεσε πανικό… και αντιδράσεις που μόνο με λογικές “παρακράτους” μπορούν να ερμηνευθούν.


Η μαζικότητα στο μητρώο μελών και η αξιοσύνη των συναδέλφων που στελεχώνουν το ΣΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει κάνει τους ενδοτικούς ηγήτορες της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξεχυθούν στα μηχανοστάσια είτε για να εγγράψουν –μάταια βέβαια– μέλη (που όλο το προηγούμενο διάστημα αγνοούσαν), είτε για να κάνουν απλά τα “παπαγαλάκια”.

Επιστράτευσαν πρακτικές διπλοεγγραφών ενώ “ανακουφίστηκαν” με την εκδικητική μη ανανέωση σύμβασης, ουσιαστικά ΑΠΟΛΥΣΗ, 75 συναδέλφων που τόλμησαν να γραφτούν μέλη στο νέο Σωματείο.

Γνωρίζουν καλά ότι τα μεγέθη είναι τέτοια που θα πάψουν να είναι ο μοναδικός συνομιλητής… Για αυτό και έτρεξαν κατόπιν συνεννόησης με τον CEO να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση ώστε να αποκλείσουν το νέο μαζικό Σωματείο από τις διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, κάποιοι από Διοίκηση (με δική τους πρωτοβουλία ή καθ΄ υπόδειξη άραγε;) επιδόθηκαν σε στυγνούς εκβιασμούς με φράσεις όπως “έχουμε πόλεμο” ή “διαλέξτε στρατόπεδο” απαιτώντας από συναδέλφους να μην ψηφίσουν στο ΣΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στον “εχθρό της εταιρείας” όπως τον αποκαλούν…

Τα ερωτήματα είναι πολλά και εύλογα… Γιατί και με ποιο δικαίωμα η Εταιρεία ασχολείται με τις εκλογές των Συνδικάτων; Τι κερδίζει η Διοίκηση με το να “σπρώχνει” εργαζόμενους στην ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τι η πλειοψηφία που διοικεί το Σωματείο;

Και που συμβαίνουν όλα αυτά τα “παρακρατικά”… εκεί που η διορισμένη από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διοίκηση “διαλέγεται” με το συναφών ιδεολογικών προτιμήσεων σωματείο της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εκεί, δηλαδή, που οι “αρμοί της εξουσίας” βρέθηκαν και διατηρούνται υπό απόλυτο έλεγχο…

Στοιχεία αθλιότητας και σαφή δείγματα μικροψυχίας προς …γνώση και συμμόρφωση! Όμως δεν υπολόγισαν την αξιοπρέπεια αυτών που πήγαν να εκβιάσουν. Την αγάπη για τη δουλειά, το μεράκι εκείνων που επιχείρησαν να φοβίσουν. Το γνήσιο συνδικαλιστικό λόγο και ρόλο…

Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να λάβει θέση για όσα “παρακρατικά” συμβαίνουν στην ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ

1 σχόλιο:

  1. Αδέρφια πάτε καλά; Όποτε και αν διορίστηκε η Ηγεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τον ιδιοκτήτη της (Ferrovia De Lo Stato αν δεν το θυμάστε), θεωρήθηκε επαρκής και δεν την άλλαξε. Γούστο της, δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανένα. Μήπως μετά από τόσες προσπάθειες και κατασυκοφαντήσεις του τότε ενιαίου ΟΣΕ από το κόμμα που εκφράζει η ΔΑΚΕ, θεωρούν ότι μπορούν να καθορίζουν την Ηγεσία και τις Αποφάσεις της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Αν θέλατε Κυβερνητικές παράγκες στις ΔΕΚΟ να μην τις πουλάγατε. Τώρα λουστήτε τα αποτελέσματα της ανερμάτιστης πολιτικής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή