Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

"''Έσφιξαν οι ζέστες" και κάποιοι συνδικαλιστές σταθμάρχες μπερδεύονται

Μόνο λόγω του καύσωνα μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας Σταθμαρχών. Ίσως ο συντάκτης ζαλίστηκε και δεν ήξερε τι γράφει και εμείς έχουμε χρέος να τον

επαναφέρουμε στην λογική. 


  • Ο νέος ΓΚΚ που "ορθώς" δεν συμφώνησε το συνδικαλιστικό κίνημα και οι ...σταθμάρχες.
Ο νέος ΓΚΚ αποτελεί συνέχεια Κοινοτικής Οδηγίας στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται στην προηγμένη Ευρώπη και αντικατέστησε τον ΓΚΚ του 1980. Αλλά αν θυμόμαστε καλά αυτήν την Ευρώπη προβάλουν ως πρότυπο οι σταθμάρχες που υπογράφουν αυτήν την ανακοίνωση. Μόνο που το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο δεν έχει διαφωνήσει με αυτές τις Κοινοτικές Οδηγίες. ΠΟΤΕ.

  • Οι εργολάβοι που κυκλοφορούν στο δίκτυο 
Αναρωτιόμαστε όντως γιατί η ΠΟΣ δεν έχει κάνει καμία αναφορά για αυτούς. Γιατί στην Επιτροπή για τον νέο Κανονισμό στον οποίο συμμετείχε και εκπρόσωπος της, δεν ανέφερε τίποτα για αυτό το θέμα. Το αμίλητο νερό είχε πιει τότε, γιατί για άλλα που διευκόλυναν σαφώς ιδιωτικές εταιρείες και θα οδηγούσαν στην απομείωση εσόδων για τον Δημόσιο ΟΣΕ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣ ψήφιζε παρόν.(πχ Άρθρο 120). Θυμίζουμε ότι ΜΟΝΟ η ΠΕΠΕ  έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα, για περίπτωση στην Λάρισα πριν κάποια χρόνια.
  • Ποιος εμποδίζει τον ΟΣΕ να εκπαιδεύσει μηχανοδηγούς
Έχει πραγματικό ενδιαφέρον να τον ρωτάνε αυτό  συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που συνεργάζονται σήμερα με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να γλείψουν ένα κοκαλάκι εξουσίας.
Η απάντηση είναι απλή. ΚΑΝΕΙΣ. 
Η εκπαίδευση μηχανοδηγών του ΟΣΕ ξεκίνησε το 2018 μετά απο ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης (ΣΥΡΙΖΑ). Ο Νόμος για την πιστοποίηση μηχανοδηγών είχε ψηφιστεί το 2011 και μέχρι το 2018 κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για να πιστοποιηθούν οι οδηγοί βαρέων μηχανημάτων του ΟΣΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του! Τι ρωτάνε λοιπόν ακριβώς οι συνάδελφοι;  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να τους πιστοποιεί έστω και καθυστερημένα; Ας σταματήσει την μαθητεία η ΝΔ. 

  • Γιατί δεν έχει μηχανοδηγούς ο ΟΣΕ 
Γιατί με απόφαση της Κυβέρνησης ΝΔ το 2007, ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί είχαν μεταφερθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το 2010 με απόφαση της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, 120 μηχανοδηγοί μετατάχθηκαν απο τον σιδηρόδρομο! Το 2013 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόφαση της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και μαζί ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί.
Γιατί απο το 2011 που ψηφίστηκε ο Νόμος για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών και μέχρι το 2018 που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να πιστοποιεί σύμφωνα με αυτόν τους οδηγούς Βαρέων οχημάτων του ΟΣΕ, κανείς στον Οργανισμό ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ.
Ο ΟΣΕ δεν έχει μηχανοδηγούς απο το 2007 και αυτό το κατάλαβαν κάποιοι σταθμάρχες συνδικαλιστές το 2020. 
13 χρόνια μόνο τους πήρε, φανταζόμαστε ότι θα τους πάρει άλλα τόσα για να συνειδητοποιήσουν ότι την χώρα Κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και ότι όπως είπε και στην ΠΟΣ ο αρμόδιος Υπουργός, τα ΣΔΙΤ στην συντήρηση είναι προ των πυλών και το σχέδιο για τον μικρό ΟΣΕ επανέρχεται. 
Για αυτά όμως έχουν πιεί το αμίλητο νερό ένα χρόνο τώρα!

  • Ποιος εκπαιδεύει τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ

Μα φυσικά οι μηχανοδηγοί της ιδιωτικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Σωματείο τους (ΠΕΠΕ) να στηρίζει την πιστοποίηση όσων πληρούν τις προϋποθέσεις για την κτήση της άδειας μηχανοδήγησης. 

Για ποιες λοιπόν παρεμβάσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων κάνουν λόγο κάποιοι που θέλουν να παρουσιαστούν ως αφελείς, αλλά είναι τουλάχιστο υπεύθυνοι για την διαχρονική απαξίωση του Δημόσιου ΟΣΕ; 
Και τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσέλαβε και νέους σταθμάρχες και είδε ο κλάδος νέους εργαζόμενους μετά απο 10 και πλέον χρόνια.

Τέτοια υποταγή στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, ούτε με 40 βαθμούς Καύσωνα δεν περιμέναμε απο μερικούς....δήθεν.

Τα υπόλοιπα εν καιρώ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Μέχρι το 2015  στην χώρα υπήρχε Δημοκρατία, οι μηχανισμοί απαξίωσης των θεσμών ήταν ανύπαρκτοι, ο εκφοβισμός των εργαζομένων δεν υπήρχε.Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν όλα αυτά.
Να θυμίσουμε σε μερικούς αστείους πραγματικά ότι, αυτές τις μέρες ψηφίζεται ένα Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις όπου μας γυρνάει στην πρό 81 εποχή. Αλλά και πάλι τι λέμε. 1 χρόνο τώρα έχουν πιεί το αμίλητο νερό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου